SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/002 | 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

Intézmény logo

Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokRégi honlapKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 8.


admin

    Erasmus napok

    A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium mindig nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, működtetésére, melyek közül különösen kiemelkednek az ERASMUS programok és az ezekhez kapcsolódó mobilitások.

    Erasmus napok

    A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium mindig nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, működtetésére, melyek közül különösen kiemelkednek az ERASMUS programok és az ezekhez kapcsolódó mobilitások. A nemzetközi együttműködések kulcsfontosságúak intézményünk számára, hiszen ezek segítségével tanulóink egyedülálló tapasztalatokat, életre szóló élményeket, ismeretségeket szerezhetnek, melyek fontossága vitathatatlan mind a tanulók számára, mind közösségünk számára. Az európai értékeket a határokon átnyúló együttműködések keretében ismerhetik meg, majd tapasztalataik továbbadásával gazdagíthatják szűkebb-tágabb környezetüket. Ezek a programok hozzájárulnak az oktatási és szakmai tapasztalatcseréhez, a kulturális sokszínűség megőrzéséhez, a résztvevők látókörének bővüléséhez, valamint idegen nyelvi készségeik és személyiségük fejlődéséhez. Mindezen hosszú távra kiható előnyök mellett az ERASMUS programok pozitív hatással lehetnek a részt vevők karrierjére is. Azok, akik nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkeznek, általában versenyképesebbek a munkaerőpiacon.

    További lényeges cél a közös európai gondolkodás kialakítása, a multikulturális nevelés a nemzeti értékek és hagyományok tiszteletben tartása mellett. A szakmai munka és a közösségi tevékenységek során megvalósuló együttműködések segítik a résztvevőket abban, hogy felismerjék, mennyi közös pontjuk, sajátosságuk van. Megérzik és megélik, mit jelent különböző európai országok szülötteiként, mégis hasonló kulturális háttérből származva egy olyan kontinensen felnőni, ahol ezek a kultúrák összefonódnak. Az ERASMUS programokban részt vevő fiatalok abban a kiváltságban részesülnek, hogy egy olyan Európában élhetnek, ahol már nincsenek határok, s a diákok pozitív tapasztalatai meghatározhatják Európa jövőjét.

    Iskolánk az ERASMUS programok indulása kiaknázta e nagyszerű lehetőségben rejlő előnyöket. Az elmúlt évek alatt diákok százai és oktatói testületünk számos tagja vehetett részt a nemzetközi mobilitásokban.

    „Facing the Climate changes in the 21st Century” (2013-2015)

    ’Different stars of the same stage’ partner státusz (2016-2018)

    „Success in blended learning” partner státusz (2016-2018)

    „The Many Faces of Water – a holistic approach to the vital element of life” (2016-2019)

    „United in Diversity: UNESCO Regional Heritage within European Identity” (2018-2021)

    POP! Proclamation of Positivity - Teachers for Positive Education koordinátor (2021-2024)

    Az elmúlt két évben a 2022-1-HU01-KA121-VET-000058580 szakmai ERASMUS programok keretében Bécsben, Görögországban, Lengyelországban, Olaszországban és Cipruson vettek részt diákcsoportjaink 2 és 3 hetes szakmai gyakorlatokon. Iskolánk színes technikumi képzési palettájának megfelelően az informatikai rendszer-és alkalmazásüzemeltető, fitness-wellness instruktor, vállalkozás ügyviteli ügyintéző, turisztikai technikus valamint az oktatás ágazatokban tanuló több mint száz TFG-s diák szerzett nemzetközi szakmai tapasztalatokat és életre szóló élményeket. Iskolánk oktatói közül többen idegen nyelvi készségeiket fejlesztették nemzetközi szakmai csoportokban és helyszíneken.

     

    GALÉRIA

    Erasmus

    IMG_5597.jpeg
    2.jpg
    IMG_1720.JPG

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    "Tehetségazonosítás és -fejlesztés..." pályázati beszámoló

    "Tehetségazonosítás és -fejlesztés..." pályázati beszámoló

    Tehetségazonosítás és -fejlesztés a TFG-ben kiemelkedő motoros képességekkel rendelkező tanulókkal című pályázat beszámolója.

    2024. ápr. 29.


    admin

    Akkreditált kiváló tehetségpont

    Akkreditált kiváló tehetségpont

    A SzSzC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium újra elnyerte az Akkreditált kiváló tehetségpont címet a 2023/2024. évi akkreditációs folyamat eredményeként.

    2024. febr. 26.


    admin

    Pályázat elnyerése

    Pályázat elnyerése

    Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk két oktatója Feketéné Csoma Gabriella és Juhász Zsolt a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által, „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása címmel kiírt nyílt pályázatán nyertek.

    2024. jan. 24.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szerencsi Szakképzési Centrum


    Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

    3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

    Telefon: +3647352026

    E-mail: tfg@szerencsiszc.hu

    OM azonosító: 203055/002


    2024Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium