SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/002 | 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

Intézmény logo

Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokRégi honlapKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 8.


admin

    Erasmus napok

    A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium mindig nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, működtetésére, melyek közül különösen kiemelkednek az ERASMUS programok és az ezekhez kapcsolódó mobilitások.

    Erasmus napok

    A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium mindig nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, működtetésére, melyek közül különösen kiemelkednek az ERASMUS programok és az ezekhez kapcsolódó mobilitások. A nemzetközi együttműködések kulcsfontosságúak intézményünk számára, hiszen ezek segítségével tanulóink egyedülálló tapasztalatokat, életre szóló élményeket, ismeretségeket szerezhetnek, melyek fontossága vitathatatlan mind a tanulók számára, mind közösségünk számára. Az európai értékeket a határokon átnyúló együttműködések keretében ismerhetik meg, majd tapasztalataik továbbadásával gazdagíthatják szűkebb-tágabb környezetüket. Ezek a programok hozzájárulnak az oktatási és szakmai tapasztalatcseréhez, a kulturális sokszínűség megőrzéséhez, a résztvevők látókörének bővüléséhez, valamint idegen nyelvi készségeik és személyiségük fejlődéséhez. Mindezen hosszú távra kiható előnyök mellett az ERASMUS programok pozitív hatással lehetnek a részt vevők karrierjére is. Azok, akik nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkeznek, általában versenyképesebbek a munkaerőpiacon.

    További lényeges cél a közös európai gondolkodás kialakítása, a multikulturális nevelés a nemzeti értékek és hagyományok tiszteletben tartása mellett. A szakmai munka és a közösségi tevékenységek során megvalósuló együttműködések segítik a résztvevőket abban, hogy felismerjék, mennyi közös pontjuk, sajátosságuk van. Megérzik és megélik, mit jelent különböző európai országok szülötteiként, mégis hasonló kulturális háttérből származva egy olyan kontinensen felnőni, ahol ezek a kultúrák összefonódnak. Az ERASMUS programokban részt vevő fiatalok abban a kiváltságban részesülnek, hogy egy olyan Európában élhetnek, ahol már nincsenek határok, s a diákok pozitív tapasztalatai meghatározhatják Európa jövőjét.

    Iskolánk az ERASMUS programok indulása kiaknázta e nagyszerű lehetőségben rejlő előnyöket. Az elmúlt évek alatt diákok százai és oktatói testületünk számos tagja vehetett részt a nemzetközi mobilitásokban.

    „Facing the Climate changes in the 21st Century” (2013-2015)

    ’Different stars of the same stage’ partner státusz (2016-2018)

    „Success in blended learning” partner státusz (2016-2018)

    „The Many Faces of Water – a holistic approach to the vital element of life” (2016-2019)

    „United in Diversity: UNESCO Regional Heritage within European Identity” (2018-2021)

    POP! Proclamation of Positivity - Teachers for Positive Education koordinátor (2021-2024)

    Az elmúlt két évben a 2022-1-HU01-KA121-VET-000058580 szakmai ERASMUS programok keretében Bécsben, Görögországban, Lengyelországban, Olaszországban és Cipruson vettek részt diákcsoportjaink 2 és 3 hetes szakmai gyakorlatokon. Iskolánk színes technikumi képzési palettájának megfelelően az informatikai rendszer-és alkalmazásüzemeltető, fitness-wellness instruktor, vállalkozás ügyviteli ügyintéző, turisztikai technikus valamint az oktatás ágazatokban tanuló több mint száz TFG-s diák szerzett nemzetközi szakmai tapasztalatokat és életre szóló élményeket. Iskolánk oktatói közül többen idegen nyelvi készségeiket fejlesztették nemzetközi szakmai csoportokban és helyszíneken.

     

    GALÉRIA

    Erasmus

    IMG_5597.jpeg
    2.jpg
    IMG_1720.JPG

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Sporttehetségek kiválasztása és képességeik fejlesztése a TFG-ben

    Sporttehetségek kiválasztása és képességeik fejlesztése a TFG-ben

    2023. őszén iskolánk, a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium két oktatója Feketéné Csoma Gabriella és Juhász Zsolt a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által, „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása címmel kiírt nyílt pályázatán 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.

    2024. júl. 15.


    admin

    Beszámoló NTP-TEHETSEG-23-0179

    Beszámoló NTP-TEHETSEG-23-0179

    Beszámoló a „Tehetségazonosítás és - fejlesztés a TFG-ben kiemelkedő motoros képességekkel rendelkező tanulókkal” pályázatról.

    2024. júl. 2.


    admin

    Tehetséggondozó csoportunk Egerben

    Tehetséggondozó csoportunk Egerben

    „Tehetségazonosítás és -fejlesztés a TFG-ben kiemelkedő motoros képességekkel rendelkező tanulókkal” című nyertes projektnek köszönhetően kirándulás Egerben.

    2024. máj. 21.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szerencsi Szakképzési Centrum


    Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

    3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

    Telefon: +3647352026

    E-mail: tfg@szerencsiszc.hu

    OM azonosító: 203055/002


    2024Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium