SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/002 | 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

Intézmény logo

Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokRégi honlapKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 8.


admin

  Erasmus napok

  A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium mindig nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, működtetésére, melyek közül különösen kiemelkednek az ERASMUS programok és az ezekhez kapcsolódó mobilitások.

  Erasmus napok

  A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium mindig nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, működtetésére, melyek közül különösen kiemelkednek az ERASMUS programok és az ezekhez kapcsolódó mobilitások. A nemzetközi együttműködések kulcsfontosságúak intézményünk számára, hiszen ezek segítségével tanulóink egyedülálló tapasztalatokat, életre szóló élményeket, ismeretségeket szerezhetnek, melyek fontossága vitathatatlan mind a tanulók számára, mind közösségünk számára. Az európai értékeket a határokon átnyúló együttműködések keretében ismerhetik meg, majd tapasztalataik továbbadásával gazdagíthatják szűkebb-tágabb környezetüket. Ezek a programok hozzájárulnak az oktatási és szakmai tapasztalatcseréhez, a kulturális sokszínűség megőrzéséhez, a résztvevők látókörének bővüléséhez, valamint idegen nyelvi készségeik és személyiségük fejlődéséhez. Mindezen hosszú távra kiható előnyök mellett az ERASMUS programok pozitív hatással lehetnek a részt vevők karrierjére is. Azok, akik nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkeznek, általában versenyképesebbek a munkaerőpiacon.

  További lényeges cél a közös európai gondolkodás kialakítása, a multikulturális nevelés a nemzeti értékek és hagyományok tiszteletben tartása mellett. A szakmai munka és a közösségi tevékenységek során megvalósuló együttműködések segítik a résztvevőket abban, hogy felismerjék, mennyi közös pontjuk, sajátosságuk van. Megérzik és megélik, mit jelent különböző európai országok szülötteiként, mégis hasonló kulturális háttérből származva egy olyan kontinensen felnőni, ahol ezek a kultúrák összefonódnak. Az ERASMUS programokban részt vevő fiatalok abban a kiváltságban részesülnek, hogy egy olyan Európában élhetnek, ahol már nincsenek határok, s a diákok pozitív tapasztalatai meghatározhatják Európa jövőjét.

  Iskolánk az ERASMUS programok indulása kiaknázta e nagyszerű lehetőségben rejlő előnyöket. Az elmúlt évek alatt diákok százai és oktatói testületünk számos tagja vehetett részt a nemzetközi mobilitásokban.

  „Facing the Climate changes in the 21st Century” (2013-2015)

  ’Different stars of the same stage’ partner státusz (2016-2018)

  „Success in blended learning” partner státusz (2016-2018)

  „The Many Faces of Water – a holistic approach to the vital element of life” (2016-2019)

  „United in Diversity: UNESCO Regional Heritage within European Identity” (2018-2021)

  POP! Proclamation of Positivity - Teachers for Positive Education koordinátor (2021-2024)

  Az elmúlt két évben a 2022-1-HU01-KA121-VET-000058580 szakmai ERASMUS programok keretében Bécsben, Görögországban, Lengyelországban, Olaszországban és Cipruson vettek részt diákcsoportjaink 2 és 3 hetes szakmai gyakorlatokon. Iskolánk színes technikumi képzési palettájának megfelelően az informatikai rendszer-és alkalmazásüzemeltető, fitness-wellness instruktor, vállalkozás ügyviteli ügyintéző, turisztikai technikus valamint az oktatás ágazatokban tanuló több mint száz TFG-s diák szerzett nemzetközi szakmai tapasztalatokat és életre szóló élményeket. Iskolánk oktatói közül többen idegen nyelvi készségeiket fejlesztették nemzetközi szakmai csoportokban és helyszíneken.

   

  GALÉRIA

  Erasmus

  IMG_5597.jpeg
  2.jpg
  IMG_1720.JPG

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Akkreditált kiváló tehetségpont

  Akkreditált kiváló tehetségpont

  A SzSzC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium újra elnyerte az Akkreditált kiváló tehetségpont címet a 2023/2024. évi akkreditációs folyamat eredményeként.

  2024. febr. 26.


  admin

  Pályázat elnyerése

  Pályázat elnyerése

  Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk két oktatója Feketéné Csoma Gabriella és Juhász Zsolt a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által, „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása címmel kiírt nyílt pályázatán nyertek.

  2024. jan. 24.


  admin

  Jótékonysági bál

  Jótékonysági bál

  Jótékonysági bál a TFG-ben Hatalmas várakozás előzte meg a 2023. november 18-án megrendezésre kerülő jótékonysági bálunkat, hiszen a Covid járvány miatt 2019-ben rendeztük meg utoljára ezt az eseményt iskolánkban.

  2023. nov. 22.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Szerencsi Szakképzési Centrum


  Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

  3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

  Telefon: +3647352026

  E-mail: tfg@szerencsiszc.hu

  OM azonosító: 203055/002


  2024Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium